diumenge, 31 d’agost del 2008

Un autor que cal llegir es Kymlicka, canadec i professor de filosofía que parla sobre la base de les democràcies modernes es la llibertat de la persona i dins d'eixos drets es troba el poder triar la cultura en la que vol desenvolupar la seua vida.
Quan un migra decideix canviar de nació, aixó ho fa volutariament ,está clar que no te dret a demanar un autogovern ,però si a un respcte institucional i legal sobre la seua identitat personal.

Semblen boniques eixes paraules, però com es podem fer que realitat?
Abans de res, hi haurá que donar els drets com a ciutada a la persona de fora, i oblidar-se que coneixer la cultura de l'altre pasa per una exhibició de balls amb trajes regionals,un berenar multicultural (menuda xorrada, si els bollycao els fan amb farina d'Asia,xocolata de Guinea,) al col.legi i altres manifestacions difressades per donar a coneixer als nouvinguts.
Si canvien les coses, sería normal trobar-se amb classes de ball tradicionals de qualsevol part del mon, que el xiquet de ací, berene en casa d'un fora i a l'inrevés, i que totes aqueste manifestacions socials foren sinónim de normalitat.

Parlarem més de Kymlcka que val la pena coneixer más de la seva obra.